Λαμπρά πανηγύρισε η Ι.Μ Γοργοεπηκόου Ψαχνών

  • Dogma
ψαχνών

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου.

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών Ευβοίας, η οποία ιδρύθηκε μετά την εύρεση του θαυματουργού εικονίσματός της Παναγίας εκεί, στις 28 Μαΐου 1965.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και προεξήρχε στη λιτάνευση του θαυματουργού ιεράς εικόνος της Θεοτόκου πέριξ του καθολικού της Ι. Μονής.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν οι αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-ιεροκήρυκας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου-εφημέριος της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, Νικόλαος Πριμηκύριος-ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, Ευγένιος Τσάλλας-εφημέριος της Ενορίας Αγ. δώδεκα Αποστόλων Ν. Αρτάκης, ο ιερομόν. Αγαθόνικος Καραντζής, ο πρεσβ. Ζήσης-Ιωάννης Φουρμούζης-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Νικολάου Ερετρίας και ο διάκ. Χρήστος Ραμαντανάκης.

Ανήμερα της εορτής, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, τον πρεσβ. Νικόλαο Καλαφάτη-εφημέριο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, τον ιερομόν. Αγαθόνικο Καραντζή και τον αρχιδιάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε την Υπεραγία Θεοτόκο ως αντιλήπτορα και βοηθό των ανθρώπων.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησε ο πρωτοπρεσβ. Αργύριος Στουραΐτης-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιτικών και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και το σύνολο των ι. ακολουθιών μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm).

TOP NEWS