Λαρίσης Ιερώνυμος: Γιορτάζουμε τους Αγίους Πάντες ως απόδειξη της παρουσίας του Παρακλήτου στην Εκκλησία

  • Dogma

Στην υπό σύσταση Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής των Αγίων Πάντων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Ποιμενάρχης Λαρίσης στο κήρυγμά του αναλύοντας το νόημα της εορτής των Αγίων Πάντων τόνισε ότι γιορτάζουμε τους Αγίους Πάντες ως απόδειξη της παρουσίας του Παρακλήτου στην Εκκλησία, ως τα απτά αποτελέσματα της πνοής του Παρακλήτου στην ιστορία, ως την πιστοποίηση ότι ο χοϊκός άνθρωπος μπορεί και ανεβαίνει πια στον ουρανό. Δεύτερον, τόνισε ότι επειδή οι περισσότεροι Άγιοι είναι άγνωστοι έπρεπε και αυτοί να έχουν μια ημέρα τιμής, μια ημέρα που θα ανάβει το καντήλι γι’ αυτούς, μια ημέρα που θα γίνεται λειτουργία γι’ αυτούς. Τέλος, τόνισε ότι όπως οι Άγιοι μαρτύρησαν ή αγωνίστηκαν σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους για τον Ένα Χριστό, έπρεπε να υπάρχει μια ημέρα που να φαινόταν αυτή η ενότητά τους ενώπιον του ενός Χριστού.

Στο τέλος ευχήθηκε στον προεστώτα της υπό σύσταση Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Λαρίσης, ευόδωση των προσπαθειών, ώστε γρήγορα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και να εγκατασταθεί η νέα αδελφότητα στον ευλογημένο της χώρο.

TOP NEWS