Λαρίσης Ιερώνυμος: Ο Χριστός νοιάζεται να αφαιρέσει τον πόνο από τη χαροκαμένη μάνα, δίνοντας της χαρά

  • Dogma

Στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τον ανθρώπινο πόνο. Λαμβάνοντας αφορμή από τον πόνο της χήρας της Ναΐν, αναφέρθηκε στο πόσο κυριαρχεί ο πόνος στον σύγχρονο πολιτισμό και την ευκολία με την οποία όλοι μας προκαλούμε πόνο στους άλλους. Στάθηκε στο πώς ο Χριστός νοιάζεται να αφαιρέσει τον πόνο από τη χαροκαμένη μάνα, δίνοντας της χαρά.

Σε χωριά της Αρχιερατικής Περιφέρειας Συκουρίου ο Σεβασμιώτατος – Κήρυξε στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου
Περιοδεία σε χωριά της Αρχιερατικής περιφέρειας Συκουρίου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ κατέληξε στην έδρα της περιφέρειας την κωμόπολη του Συκουρίου.

Κατά την περιοδεία του διαπίστωσε με χαρά την ομαλή λειτουργία των Ενοριών που επισκέφθηκε, ενώ δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνει λόγους πατρικούς. Στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τον ανθρώπινο πόνο. Λαμβάνοντας αφορμή από τον πόνο της χήρας της Ναΐν του σημερινού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πόσο κυριαρχεί ο πόνος στον σύγχρονο πολιτισμό και την ευκολία με την οποία όλοι μας προκαλούμε πόνο στους άλλους. Στάθηκε στο πώς ο Χριστός νοιάζεται να αφαιρέσει τον πόνο από τη χαροκαμένη μάνα, δίνοντας της χαρά.

Ευχήθηκε επιδίωξη μας να είναι μια ζωή μέσα στην πνευματική χαρά την οποία κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει και την οποία εξασφαλίζει η ουσιαστική σχέση και ζωή με τον Σωτήρα Χριστό.

TOP NEWS