Μεγαλειώδης Συναυλία για την ανέγερση της Παναγίας της Στρατήγισσας με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

  • Δόγμα

https://www.youtube.com/watch?v=N8F_nS0i2bI

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 το απόγευμα στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο του Πάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης Συναυλία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως στην προσπάθεια συγκεντρώσεως χρημάτων για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού Παναγίας της Στρατήγισσας που βρίσκεται δίπλα στο Στρατόπεδο “ΖΗΣΗ”.

Στην Συναυλία με τίτλο “Σήκω ψυχή μου…Προσφυγικό αγκάθι – Αμάραντο Ρόδο” ο γνωστός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος ερμήνευσε για πρώτη φορά το νέο τραγούδι – ύμνο προς την Παναγία τη Στρατήγισσα με τίτλο «Το Ρόδον το Αμάραντον», με συνοδεία ορχήστρας και της Στρατιωτικής Μπάντας της 12ης Μεραρχίας μας υπό τη διεύθυνση του κ. Αποστόλου Κουγιουμτζή.

Ο ύμνος “Το Ρόδον το Αμάραντον” γράφτηκε αποκλειστικά για την Παναγία την Στρατήγισσα από τον συμπατριώτη μας στιχουργό κ. Σαράντη Σαραντίδη και μελοποιήθηκε από τον επίσης συμπατριώτη μας, εξαίρετο μουσικό, κ. Ευριπίδη Νικολίδη.

Ανοίγοντας τη Συναυλία ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της, τους τραγουδιστές με πρώτο τον κ. Ανδρεάτο, τους συνθέτες του ύμνου στην Παναγία μας κ.κ. Νικολίδη και Σαραντίδη, τους μουσικούς της ορχήστρας και της μπάντας της 12η Μεραρχίας με τον μαέστρο κ. Κουγιουμτζή, τονίζοντας ότι όλοι προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς για αυτόν τον ιερό σκοπό, να αποκτήσει η Παναγία μας το «σπίτι» της στην πόλη μας. Ευχαρίστησε, επίσης, την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης που ανέλαβε το κόστος των ηχητικών της Συναυλίας και όσους συμπολίτες μας προσφέρουν από το υστέρημα τους για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού. Τέλος, σημείωσε ότι για πρώτη φορά στην μουσική ιστορία της πόλεώς μας συγκεντρώθηκαν 11 χορωδίες της Αλεξανδρούπολης και των Φερών για να τραγουδήσουν μαζί τον ύμνο στην Παναγία τη Στρατήγισσα.

Στη συνέχεια της Συναυλίας ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, εκτός από το τραγούδι «Το Ρόδον το Αμάραντον», τραγούδησε γνωστά ελληνικά τραγούδια ξεσηκώνοντας το πολυπληθές κοινό που στο τέλος ξεσπούσε σε δυνατά χειροκροτήματα. Στο δεύτερο μέρος της Συναυλίας ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα στην προσφυγιά που ερμήνευσαν τραγουδιστές της 12ης Μεραρχίας μαζί με την μπάντα υπό τη διεύθυνση του κ. Αποστόλου Κουγιουμτζή.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανέβηκαν στη σκηνή τα μέλη 11 χορωδιών της πόλεως που μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Ευριπίδη Νικολίδη και τη μπάντα της Μεραρχίας τραγούδησαν για μια ακόμη φορά το τραγούδι «Το Ρόδον το Αμάραντον». Οι χορωδίες που τραγούδησαν ήταν οι εξής:

  • Η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρουπόλεως.
  • Η Χορωδία των Τροβαδούρων του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρουπόλεως.
  • Η Χορωδία «Φωνές της Θράκης».
  • Η Χορωδία «Ορφέας» Αλεξανδρουπόλεως.
  • Ο Χορωδιακός Όμιλος Αλεξανδρούπολης «ΕΥΤΕΡΠΗ».
  • Η Πολυφωνική Χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρουπόλεως.
  • Η Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Έβρου «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ».
  • Η Υψηλάντειος Παραδοσιακή Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φερών.
  • Η Παιδική Χορωδία του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παραδόσεως «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ».
  • Η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Έβρου «ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡ».
  • Η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος που μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουλιλιό που ευχαρ» ίστησαν για μια ακόμη φορά τους συντελεστές της Συναυλίας και όλους τους παρευρισκομένους και ευχήθηκαν σύντομα η Παναγία η Στρατήγισσα να μπει στον νέο Ναό της που θα είναι το «σπίτι» όλων των κατοίκων της πόλεως και όλων όσων προστρέχουν στη Χάρη της.

Κατά τη Συναυλία κόπηκαν 1300 περίπου εισιτήρια και συγκεντρώθηκαν 13.000€ περίπου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP NEWS