Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε: «Μπροστά μας έχουμε έναν χειμώνα πολύ καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τον κορονοϊό. Τα κρούσματα καθημερινά είναι πολλά άρα συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα όσοι είμαστε σε στενό συγχρωτισμό, όσοι έχουμε προβλήματα υγείας και όσοι ζούμε με ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας και εμβολιαζόμαστε όπως εμβολιαζόμαστε για την γρίπη κάθε χρόνο».
Σχετικά με την παραλλαγή Κένταυρος είπε ότι «συμπεριφέρεται όπως οι τελευταίες μεταλλάξεις, όπως η Όμικρον 5» και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και υπάρχει επιτήρηση.
Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στην 5η δόση και τα επικαιροποιημένα εμβόλια τονίζοντας ότι όποιος εμβολιαστεί τώρα δεν θα χρειαστεί να κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο σε ένα μήνα.
Μπορούμε να κάνουμε τώρα την αναμνηστική δόση αν θέλουμε ή μπορούμε να κάνουμε πιο αργά το εμβόλιο που πήρε άδεια τώρα. Όποιος εμβολιαστεί τώρα, κι εγώ θα είμαι μέσα σε αυτούς, δεν θα χρειαστεί να κάνει ξανά εμβόλιο σε ένα μήνα» είπε χαρακτηριστικά.
Τι είπε για τα νοσοκομεία
Αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λέγοντας ότι «έχουμε πολύ περισσότερο προσωπικό στα νοσοκομεία από ό,τι είχαμε το 2019. Θέλουμε μια καλή στελέχωση των νοσοκομείων. Στόχος να έχουμε ένα ελκυστικό σύστημα υγείας που θα φροντίζει καλά τους κατοίκους της Ελλάδας. Θέλουμε να βελτιώσουμε την παροχή επείγουσας βοήθειας σε όλη τη χώρα. Θέλουμε τους ειδικούς που εργάζονται στα μεγάλα νοσοκομεία να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και σε άλλες περιοχές».
Μίλησε και για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη καινοτομία». «Είναι πιο ανθρωποκεντρικό το σύστημα αυτό με τον προσωπικό γιατρό. Ο γιατρός που σε ξέρει μπορεί να σου δώσει καλύτερη συμβουλή από αυτόν που δεν σε έχει δει ξανά στη ζωή του. Είναι σημαντικό να έχουμε έναν γιατρό δικό μας που θα σε ξέρει και θα σε παρακολουθεί χρόνια» είπε και τόνισε ότι «έχουν δηλώσει συμμετοχή 3.000 γιατροί, έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες».
Σημείωσε πως θα δοθούν κίνητρα για γιατρούς και νοσηλευτές για να πάνε στα νησιά και σε άλλες περιοχές.
Για την έλλειψη αναισθησιολόγων ξεκαθάρισε ότι «έχουμε δώσει οικονομικά κίνητρα και στους ειδικευμένους και στους ειδικευόμενους ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να καλυφθούν τα κενά που είναι υπαρκτά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».
Πηγή: newsit.gr