Μητρόπολη Δημητριάδος: «Αναφορά στο ποιητικό έργο της Αποστολίας Νάνου – Σκοτεινιώτη»

  • Dogma
δημητριάδος

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση και είκοσι χρόνων από την εκδημία της Αποστολίας Νάνου – Σκοτεινιώτη, διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγαληνής Κουκουράβας 

Την διοργάνωση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης ανέλαβε, η Ενορία του Ι.Ν. Αγίας Μαγδαληνής Κουκουράβας Μακρινίτσας, το Ινστιτούτο Προστασίας και Μελέτης Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μακρινίτσας Πηλίου Α.Μ.Κ.Ε. «ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ», η Ποιητική Σκηνή «Volos Poetry Slam» και ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος προς το πρόσωπο της μακαριστής Αποστολίας Νάνου – Σκοτεινιώτη τόνισε ότι «είχε το χάρισμα από το Θεό να δει το πρόβλημα της εκκοσμίκευσης του σύγχρονου τρόπου ζωής, ο οποίος οδηγεί στην αστυφιλία, νιώθοντας έτσι την ανάγκη να γράψει για τη Μακρινίτσα και το Πήλιο, καθώς μέσω της αστυφιλίας οι άνθρωποι χάσαμε τα χωριά και φτιάξαμε τις πόλεις. Τα χωριά διαχρονικά έχουν πρόσωπο, έχουν ψυχή, το κάθε καλντερίμι, η κάθε εκκλησιά έχει ξεχωριστό χαρακτήρα κάτι που οδηγεί στο να χάσουμε και τον δικό μας χαρακτήρα, τις δικές μας παραδόσεις του τόπου μας.»

Τέλος, ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης με την ευχή να πραγματοποιούνται συχνά τέτοιες εκδηλώσεις με σκοπό «να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους και άλλα παιδιά στον τόπο μας».

TOP NEWS