Dogma

Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ: «Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τις ζωές των άλλων»

«…Έχουμε ηθική υποχρέωση ως άνθρωποι να προστατεύσουμε τις ζωές των άλλων. Δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε στη ζωή που μας έχει δώσει ο Θεός χωρίς την βούληση να προστατεύσουμε τη ζωή του καθενός από εμάς. Η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο, το οποίο υποτιμάται όσο περισσότερο άλλο.» τόνισε στην συγκινητική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής Γ’ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως) που τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.

Στον άδειο δίχως πιστούς Ναό, όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η λιτάνευση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, τα λόγια του Σεβασμιωτάτου μεταφέρθηκαν σε κάθε ελληνικό σπίτι μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1 που μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση την Θεία Λειτουργία.

Στη σύντομη ομιλία του πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στις πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε ως λαός.

Ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε γι’ άλλη μία φορά την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤ1 κ. Θεόδωρο Κυριακού για την γενναία και ευγενή πρωτοβουλία του να μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση η Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, στη συνέχεια ανέφερε επίσης: «Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές γι αυτό να μιμηθούμε το Σταυρό του Κυρίου μας. Ο Χριστός κάνοντας την θυσία αυτή πάνω στον Σταυρό μας δίνει δύναμη να αντέχουμε και γίνεται σύμβολο ταπείνωσης και θυσίας. Αυτή την ώρα όλοι κάνουμε θυσίες για την αγάπη μας στον άνθρωπο και μένουνε σπίτι μας και προσευχόμασθε για τους ιατρούς, τους ερευνητές που παλεύουν με την πανδημία, αλλά τους ασθενείς που δίνουν τη μάχη τους. Είναι ώρα για αισιοδοξία και δύναμη να αντλήσουμε δύναμη από το Σύμβολο της Πίστεώς μας τον Σταυρό».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης: «αρνηθήκαμε ως άνθρωποι να γευθούμε τα δώρα της ζωής που μας έδωσε ο Θεός και να τα αντιπροσφέρουμε στην κοινωνία. Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να αλλάξουμε τρόπο ζωής.
Πρέπει να γίνουμε πιο ανθρώπινοι. Να αντιστρέψουμε τους όρους. Να σκεφτούμε το περιβάλλον, το οποίο ανήκει σε όλους μας. Στην Αφρικανική Ήπειρο πάνω από το 60% των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους οφείλεται σε ασθένειες όπως της ελονοσίας, του υποσιτισμού και της έλλειψης νερού»