Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στα ονομαστήρια του Ρεθύμνης Προδρομου

  • Dogma
ιεραπύτνης

Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν το διήμερο 23 και 24 24 Ιουνίου 2024, εορτή του Αγίου Πνεύματος και του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Αττάλης Μπαλί Ρεθύμνης.

Την παραμονή της εορτής στο Καθολικό της εορτάζουσας Ιεράς Μονής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων τον άγοντα τα σεπτά ονομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτη κ. Πρόδρομο προσφώνησε με θερμούς λόγους, γεμάτους βαθειά θεολογικά νοήματα, ο Σεβ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, και υπογράμμισε ότι ο Σεβ. άγιος Ρεθύμνης κ. Πρόδρομος είναι ένας λαοπρόβλητος και λαοφιλής Ιεράρχης, αγαπητός από το ποίμνιο και τους πιστούς που ευόρκως διακονεί, και του ευχήθηκε να έχει διαρκή την παρουσία του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος στην αρχιερατική του πορεία, με υγεία αμφιλαφή, μακροημέρευση και Χριστομίμητη διακονία.

Ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τους παρισταμένους Σεβ. Αρχιερείς για τη συμπροσευχητική παρουσία τους, τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών και όλους τους Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να προσευχηθούν στον Τίμιο Πρόδρομο και να ευχηθούν στον Επίσκοπό τους.

Παρέστησαν πολλοί προσκυνητές, μεταξύ των οποίων η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο σύζυγός της Καθηγητής Ιατρικής κ. Χρήστος Λιονής και ο νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης.

Ακολούθησε πλούσιο δείπνο στους φιλόξενους χώρους της Μονής με τη μέριμνα και φροντίδα του Ηγουμένου Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθένιου Καλυβιανάκη.

TOP NEWS