Dogma

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Άγιο Δημήτριο Κοκκορόγιαννη

Ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην πίστη, τόσο του Ιαείρου όσο και της αιμορροούσης γυναικός, έτσι όπως εκφράζεται μέσα από την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Ζ' εβδομάδος Λουκά

Στα πλαίσια του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μετέβη το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, συνοικίας Κοκκορόγιαννη, πλησίον του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι εφημέριοι του ναού, Πρωτοπρεσβύτεροι Σωτήριος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Κοσμόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην πίστη, τόσο του Ιαείρου όσο και της αιμορροούσης γυναικός, έτσι όπως εκφράζεται μέσα από την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Ζ’ εβδομάδος Λουκά.

Τέλος συνεχάρη τους εφημερίους του Ιερού Ναού και ευχαρίστησε τους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθαν. Βασιλόπουλο, τους Βουλευτές κ. Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά και τα παριστάμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.