Στην Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

  • Dogma
οικουμενικός

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα, Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, από την έδρα του, για πολυήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας, θα επισκεφθεί τις Ι. Μητροπόλεις Πολυανής και Κιλκισίου, Θεσσαλονίκης, και Ν. Σμύρνης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα, Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, από την έδρα του, για πολυήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας, ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις, θα επισκεφθεί τις Ι. Μητροπόλεις Πολυανής και Κιλκισίου, Θεσσαλονίκης, και Ν. Σμύρνης, ενώ κατά την παραμονή του στην Πρωτεύουσα, μεταξύ άλλων, θα παραστεί και θα ομιλήσει στο Πανιμβριακό Συνέδριο, καθώς και στην Συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για την ενίσχυση των σχολείων της γενέτειράς του Ίμβρου.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και Δράμας κ. Δωρόθεος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου, Διάκονος κ. Οικουμένιος Αμανατίδης, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Τριτεύων κ. Βαρνάβας, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Επίτροπος κατά την απουσία του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Γρηγόριο.

TOP NEWS