Στον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Χάλκης ιερούργησε ο Λαρίσης Ιερώνυμος

  • Dogma
λαρίσης

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χάλκης, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σήμερα Κυριακή Ζ’ Λουκά.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης αναφέρθηκε στο γεγονός της σχέσης μας με τον Χριστό και ζήτησε η σχέση μας να είναι ουσιαστική. Παίρνοντας αφορμή από το παράδειγμα της Χαναναίας η οποία τη στιγμή που όλοι οι άλλοι συνέθλιβαν τον Χριστό, ήταν η μόνη που τον ακούμπησε με σεβασμό και ταπείνωση, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο εμείς πλησιάζουμε τον Χριστό και την Εκκλησία Του και ζήτησε η προσέγγισή μας στον Χριστό να γίνεται βιωματικά και με συναίσθηση και όχι τυπικά και επιφανειακά.

Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης καθώς ήταν από τις τελευταίες Θείες Λειτουργίες του Ιερολογιωτάτου π. Σπυρίδωνος-Αθανασίου Σασσάλου, Αρχιδιακόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καθώς το προσεχές Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αχιλλιου Λαρίσης.

TOP NEWS