Τα ιερά Λείψανα του Αγίου Νικήτα υποδέχεται η Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
άγιος νικήτας

Την μεγίστη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική μας Εκκλησία θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα, Προστάτου των Εφέδρων Αξιωματικών. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 9.30μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία,

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 6.30μ.μ. θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Τιμίου Σταυρού. Στις 9μ.μ. θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Τιμίου Σταυρού κάτω Γατζέας

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Τιμίου Σταυρού Πινακατών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα ομιλήσει.

TOP NEWS