Υποδοχή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Καλαμάτα

  • Dogma
παναγίας

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλίασης και με την παρουσία πλήθους πιστών έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου, η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης καταγομένου και εν Κυθήροις ασκήσαντος.

Τα Ιερά Σεβάσματα κόμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ με την συνοδεία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, του Προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας κ. Ευαγγέλου Βενάρδου Αντιστράτηγου ε.α. της ΕΛΑΣ και των λοιπών μελών της Επιτροπής, καθώς και συνεργατών του Δήμου Κυθήρων.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, όπου έλαβε χώρα η Υποδοχή, προέστη αυτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλου, του Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχη Δημητρίου Λυμπερέα, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και της 77 Μονάδας Επιστράτευσης, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Αναστ. Ηλιόπουλου και του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρα.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα του Μεσσηνιακού Λαού και τα προσωπικά του, ο Σεβ. Μεσσηνίας ευχαρίστησε εκ καρδίας τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων, όσο και την συνοδεία του για την μεταφορά των Ιερών Σεβασμάτων, τονίζοντας το Ορθόδοξο ήθος και φρόνημα του Σεβασμιωτάτου Κυθήρων και την αγάπη του για την Εκκλησία και την τοπική Εκκλησία των Κυθήρων, την οποία διακονεί υποδειγματικά. Αντιφωνών ο Σεβ. Κυθήρων ευχαρίστησε για την μεγαλειώδη υποδοχή και ανέλυσε τους πνευματικούς δεσμούς της Μεσσηνίας με τα Κύθηρα και ιδιαίτερα λόγω της καταγωγής του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης καταγομένου.

Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στην Καλαμάτα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουνίου οπότε και θα μεταφερθούν στην Πύλο, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των Δήμων Κυθήρων και Πύλου – Νέστορος, ενώ το πρωί της Κυριακής θα μεταφερθούν στην Κορώνη όπου θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

TOP NEWS