Οι πιστοί της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου είχαν τη χαρά να υποδεχθούν τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, και να εορτάσουν μαζί του την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια ξεχωριστή ημέρα για την Εκκλησία μας, κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η γενομένη από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον Υιό της Μιχαήλ τον Γ΄ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.
Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μελόης κ. Αιμιλιανό, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, τους ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, π. Δημήτριο Τσάκα και π. Σταύρο Καρβέλα, και άλλους ιερείς από την πόλη της Βρισβάνης.
Στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε εν συντομία στα γεγονότα του 8ου και 9ου αιώνος, τα οποία αποτέλεσαν μια μεγάλη δοκιμασία για την Εκκλησία μας, και επικέντρωσε στην αποφασιστική συμβολή της Αυτοκράτειρας Θεοδώρας στον τερματισμό αυτής της δοκιμασίας. Όπως εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος, η Αυτοκράτειρα και μετέπειτα Αγία Θεοδώρα, σύζυγος του εικονομάχου Αυτοκράτορος Θεοφίλου, διακρινόταν για την προσήλωσή της στην ορθόδοξη πίστη και κατανοούσε πλήρως ότι ενώπιον των εικόνων οι πιστοί χριστιανοί δεν προσκυνούσαν κάποια είδωλα, αλλά απέδιδαν τιμή στα υπαρκτά πρόσωπα που εικονίζονταν.
Ο Σεβασμιώτατος έκανε και ειδική μνεία στο γεγονός πως η Αυτοκράτειρα φύλασσε μια εικόνα που η άλλη της πλευρά ήταν καθρέφτης, την οποία προσκυνούσε χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον σύζυγό της. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα, ότι «η κάθε εικόνα πρέπει να αποτελεί για εμάς ευκαιρία και πρόκληση να καθρεφτίζουμε τον εαυτό μας πάνω σε αυτή και στο πρόσωπο το οποίο εικονίζεται». Παρότρυνε, λοιπόν, τους πιστούς, κάθε φορά που προσκυνούν την εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας ή του προστάτη της Ενορίας τους, Αγίου Γεωργίου, να θέτουν στους εαυτούς το ερώτημα αν ακολουθούν τη διδασκαλία ή το παράδειγμα του βίου τους. «Κάθε φορά που προσκυνούμε μια εικόνα», τόνισε σε άλλο σημείο, «να γίνεται αφορμή για να ελέγχουμε τον εαυτό μας και να βλέπουμε αν μιμούμαστε τους Αγίους μας». «Γιατί οι Άγιοι δεν ήταν πρόσωπα τα οποία ήρθαν από έναν άλλο κόσμο», προσέθεσε, «αλλά ήταν άνθρωποι, όπως είμαστε κι εμείς, και κατάφεραν να γίνουν Άγιοι προσπαθώντας να εφαρμόσουν στη ζωή τους τα λόγια του Χριστού, τον βίο και τα βιώματα της Παναγίας και των προγενέστερων αυτών Αγίων της Εκκλησίας μας».
Από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου δεν απουσίαζε η αναφορά στις τρέχουσες δοκιμασίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, με έμφαση στον πόλεμο ο οποίος μαίνεται στην Ουκρανία, μετά από την πρόσφατη ρωσική εισβολή. Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε όλους να εντείνουν τις προσευχές τους για να σταματήσει να χύνεται αίμα αθώων ανθρώπων. «Να προσευχηθείτε να ειρηνεύσει ο Θεός τον κόσμο και να φωτίσει κάποιους ηγέτες, οι οποίοι, αντί να περιοριστούν σε αυτά που έχουν, προσπαθούν να επεκτείνουν περισσότερο και τη δύναμή τους και τα εδάφη τους», σημείωσε. «Και αυτό είναι κάτι που ο Θεός δεν θα το ευλογήσει», συμπλήρωσε, παρατηρώντας ότι διαχρονικά, στο διάβα της ιστορίας, τα έθνη και οι λαοί που θεωρούσαν ότι είχαν μια υπεροχή έναντι των άλλων, στο τέλος ταπεινώθηκαν.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αγάπη του προς τους ιερείς της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Βρισβάνης, τον π. Δημήτριο και τον π. Σταύρο, και τους συνεχάρη για το ευλογημένο και θεάρεστο έργο που επιτελούν, υπό την πνευματική καθοδήγηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, κατά την παράδοση και τάξη της Εκκλησίας μας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και η ανάγνωση τμήματος του «Συνοδικού της Ορθοδοξίας», σε ανάμνηση του γεγονότος της Αναστήλωσης.