Αγιασμός στο σχολείο «Αργύριος Φάντης» Μπρούκλιν

  • Dogma

Με την τέλεση του Αγιασμού στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο «Αργύριος Φάντης», την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ευχήθηκε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» σε μαθητές, διοίκηση και εκπαιδευτικό προσωπικό καλή, εποικοδομητική σχολική χρονιά και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της εκκλησίας στο έργο τους.

«Οπως κάθε αρχή που κάνουμε στη ζωή πρέπει να ξεκινάει με την ευλογία του Θεού, έτσι και σήμερα Του ζητάμε να φωτίζει και να προστατεύει τους δασκάλους και τα παιδιά.

Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στην κοινότητα μας για την συνεχή πρόοδο και ευημερία του ιστορικού μας σχολείου, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 61 χρόνια ιδρύσεώς του.

Είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία της Αρχιεπισκοπής μας με εξαιρετικές βαθμολογίες στις κρατικές εξετάσεις και άλλα αξιοσημείωτα επιτεύγματα.

Με μεγάλη χαρά καλωσορίσουμε όλες τις οικογένειες παλιές και νέες.

Καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά», ανέφερε ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης.

Ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης ευλογεί με αγιασμό τους μαθητές. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο διευθυντής, Θεόδωρος Τασούλας, ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο με υγεία και πολλές επιτυχίες, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, δύναμη και αντοχή για να ανταπεξέλθουν στην σπουδαία αποστολή που αναλαμβάνουν και εξέφρασε την περηφάνια του για το σχολείο, το οποίο, όπως είπε, θεωρείται ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία στην Νέα Υόρκη, με πολλές επιτυχίες, ένα εξαίρετο διδακτικό σύστημα που εμπλουτίζεται συνεχώς και άριστους δασκάλους.

Η υποδιευθύντρια, Παναγιώτα Λιλικάκη, μαζί με τις ευχές της, ανέφερε ότι μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, ένας ακόμη δημιουργικός κύκλος, γεμάτος χαμόγελα, ελπίδες, όνειρα, δίψα για γνώση.

Ο δάσκαλος των Ελληνικών, Βαγγέλης Χαζίρογλου, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, καλή δύναμη και κουράγιο στους εκπαιδευτικούς ώστε να τελέσουν με επιτυχία το ιερό έργο που επιτελούν.

«Ξεκινήσαμε σήμερα τη σχολική μας χρονιά, εδώ στο Ελληνοαμερικανικό σχολείο ‘Αργύριος Φάντης’ με τον Αγιασμό μας και τις μελωδικές φωνές των παιδιών που έψαλαν τους ύμνους.

Μαζί με την Εύη Δημητριάδου τον μουσικό, Θεόδωρο Αλβανό, και την υπεύθυνη των καλλιτεχνικών, Κάιτ Χένεμπέρι (Cait Henneberry), ευχόμαστε σε όλους, γονείς, συναδέλφους εκπαιδευτικούς και μαθητές μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες τους και τις καλύτερες ευχές σε όλους όσους καταθέτουν την έμπρακτη αγάπη τους στη μόρφωση και πρόοδο της νεολαίας μας.

Με υπέροχη συνεργασία, όραμα και δημιουργικότητα, συνεχίζουμε και φέτος το εκπαιδευτικό μας έργο, θέτοντας νέους στόχους και εφαρμόζοντας πρωτότυπα προγράμματα για τη πρόοδο των μαθητών μας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS