Η Ενορία, που είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εισόδου της Θεοτόκου στον Ναό του Θεού, κατά την εφετινή Ιερά Πανήγυρη βίωσε την ιδιαίτερη ευλογία της τελέσεως των Εγκαινίων του περικαλλούς Ι.Ναού της, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.
Ο Σεβασμιώτατος, το πρωί της Τρίτης, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων, περιστοιχούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους Μελβούρνης και Northcote αντιστοίχως, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από πολλούς ιερείς των δύο Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών της Βικτώριας.
Μετά την Ακολουθία των Εγκαινίων, τελέστηκε η πρώτη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασθείσης Αγίας Τραπέζης, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων κ. Κυριακού και Ευμενίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία τελέστηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου κ. Δημητρίου Δρούγα, ο Αρχιεπίσκοπος απεύθυνε θερμό χαιρετισμό στους παρισταμένους πιστούς και τους επισήμους, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας προς όλους όσοι συνέλαβαν στην ίδρυση και την πρόοδο της Ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου, ζώντες και κεκοιμημένους. Ειδική μνεία έκανε στους κληρικούς, οι οποίοι διακόνησαν τη συγκεκριμένη Ενορία, και ιδιαιτέρως στη συμβολή του πρώτου προϊσταμένου της, του π. Γεωργίου Κοτσώνη, και του άμεσου διαδόχου του, του π. Νικολάου Βρεττάκου. «Διακόνησαν με πολλή αφοσίωση και σε αντίξοες συνθήκες», αναγνώρισε, υπενθυμίζοντας αφενός ότι διέθεταν περιορισμένα μέσα και πόρους, και αφετέρου ότι το έργο τους δυσχέραιναν οι έριδες και οι διχόνοιες της εποχής.
«Όλα αυτά ο Θεός να μην τα ξαναφέρει στην Ενορία σας», ευχήθηκε με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος, προτρέποντας τους πιστούς να παραμείνουν για πάντα ενωμένοι κι αγαπημένοι, προχωρώντας μπροστά με οδοδείκτες τον Χριστό και την Παναγία. «Είστε μια ευλογημένη Ενορία», επισήμανε, «και θέλω έτσι να συνεχίσετε. Να μην ξεχνάτε ότι η ενότητα, η αγάπη και ειρήνη είναι τα χαρακτηριστικά της Εκκλησίας μας. Όπου υπάρχει ενότητα, αγάπη και ειρήνη, μπορούμε να μιλούμε για Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπου δεν υπάρχουν, μπορούμε να μιλούμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από Εκκλησία και χάρη του Παναγίου Πνεύματος».
Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος απευθύνθηκε με πατρικούς λόγους στον Ιερατικώς Προϊστάμενο, π. Νικόλαο Γεωργίου, και τον συνεχάρη για την αφοσιωμένη διακονία του στην Ενορία του North Balwyn. Ενθυμήθηκε με συγκίνηση, μάλιστα, ότι μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, το 2019, η πρώτη εις Πρεσβύτερον χειροτονία, την οποία τέλεσε, ήταν του άλλοτε Διακόνου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, του π. Νικολάου, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Διέκρινε δε με πατρική ευαρέσκεια ότι στα τέσσερα περίπου έτη που έχουν μεσολαβήσει από τότε, ο π. Νικόλαος εργάστηκε άοκνα, επιτέλεσε σημαντικό έργο στην Ενορία και κυρίως αγάπησε τον λαό της και αγαπήθηκε εξίσου από τους ενορίτες του. Στο πρόσωπο, τέλος, του Ιερατικώς Προϊσταμένου, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Ενορίας, καθώς και όσους συνεισφέρουν, από οποιοδήποτε μετερίζι, για τη συνεχιζόμενη πρόοδο και ανάπτυξή της.
Ανάμεσα στους πιστούς που μετείχαν στη μεστή πνευματικής χαράς και συγκινήσεως ευλογημένη αυτή ημέρα, βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, η Πολιτειακή Βουλευτής Βικτώριας και σκιώδης Υπουργός κ. Jess Wilson, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Σταύρου και κ. Cynthia Watson, καθώς επίσης αντιπροσωπεία Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου Σύδνεϋ, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής, κ. Φίλιππο Καριατλή, και αντιπροσωπείες μαθητών από τα ελληνορθόδοξα σχολεία της Μελβούρνης.