Dogma

Εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής συμπροσευχήθηκαν με τον Ιεροσολύμων Θεόφιλο

Την ημέρα μνήμης των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 3 Ιουνίου 2024, ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέεφ, συνοδεία του αναπληρωτή του ηγουμένου Νίκωνος Γκολόφκο, μετέβη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου συμμετίχε στην ιερά ακολουθία εξ αφορμής της πανηγύρεως του Καθολικού της μονής του Πατριαρχείου.

Της πανηγυρικής Θείας Μυσταγωγίας προέστη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ΄.

Παρακολουθήσαν προσευχόμενοι τη Θεία Λειτουργία ιεράρχες και κληρικοί της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ρουμανικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Μέγιου, αδελφές της ιεράς γυναικείας μονής Ορεινής στο Άιν-Καρέμ, ρωσόφωνοι πιστοί της Ιερουσαλήμ και πολυάριθμοι χριστιανοί της Αγίας Πόλεως και των περιχώρων αυτής.

Η Θεία Μυσταγωγία τελέσθηκε στην ελληνική, την αραβική και την εκκλησιαστική σλαβονική γλώσσα, αναφέρει η ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι δεόμενοι και κληρικοί με επικεφαλής τον Πατριάρχη Θεόφιλο εν πομπή μετέβησαν στη Μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου, όπου παρατέθηκε εορταστική δεξίωση.

Μετά τη λήξη της δεξίωσης ο αρχιμανδρίτης Βασσιανός και ο ηγούμενος Νίκων αυτοπροσώπως συνεχάρησαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόφιλο για την πανήγυρη και ζήτησαν την πρωθιεραρχική του ευλογία για το περαιτέρω έργο τους στον εκκλησιαστικό-διπλωματικό τομέα.