Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου, Ελίζαμπεθ Νέας Ιερσέης

  • Dogma
αγίου φανουρίου

Με ευλάβεια και πλήθος πιστών τελέστηκε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Φανουρίου στην πόλη Ελίζαμπεθ Νέας Ιερσέης.

Δεκάδες ήταν και οι φανουρόπιτες τις οποίες παρέδωσαν οι πιστοί προς ευλογία.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Νικόλαος Παστρικός, ευχήθηκε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες, υγεία και χαρά στην Ομογένεια.

Οπως τόνισε, «η εκκλησία μας είναι η μόνη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής που φέρει το όνομα του Αγ. Φανουρίου, ενός από τους δημοφιλέστερους αγίους της Ορθοδοξίας.

Ο Αγ. Φανούριος είναι μέγας ευρετής απολεσθέντων αντικειμένων. Αυτή ακριβώς η ιδιότητα δημιούργησε το ιδιότυπο λατρευτικό υπόβαθρο της προσφοράς κατά την ημέρα της εορτής των εθιμικών άρτων και γλυκισμάτων, τα οποία, αφού ευλογηθούν, μοιράζονται στους παρευρισκομένους.

Σήμερα και αύριο, ανήμερα της γιορτής, πιστοί από Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη, Κονέκτικατ και αλλού προσκυνούν και φέρνουν μαζί τους και το παραδοσιακό έθιμο της φανουρόπιτας.

Εύχομαι ο άγιος να επιβλέπει και να προστατεύει όλο τον κόσμο και του χρόνου να είμαστε καλά να γιορτάσουμε και πάλι».

Η πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Αντωνία Μπλετσάκη, ευχαρίστησε τους πιστούς που τιμούν με την παρουσία τους την εκκλησία.

«Η ενορία μας, αν και μικρή σε μέλη, έχει καλούς ανθρώπους που αγαπάνε την εκκλησία και δίνουν ό,τι έχουν για να την κρατήσουν ανοικτή.

Καλούμε όλους να επισκεφθούν για να γνωρίσουν από κοντά της εκκλησία του Αγ. Φανουρίου» ανέφερε.

Μέλη του συμβουλίου. Από αριστερά, οι: Βασίλης Λαγούδης, Γεράσιμος Πογκόης, Αντωνία Μπλετσάκη, πρόεδρος, Ευφροσύνη Σάλιβαν, πρόεδρος Φιλοπτώχου Αδελφότητος, Θεοφάνης Τζουλίδης, νεωκόρος, Αργέττα Λαγούδη και Μαρίκα Μπουχούτσου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, Ευφροσύνη Σάλιβαν (Sullivan), τόνισε ότι ο σύλλογος με τα 23 μέλη στέκεται πάντα δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Φανουρίου με μεγάλη προσφορά και σημαντικό ανθρωπιστικό έργο στην ευρύτερη περιοχή, ευχήθηκε υγεία, χαρά και προκοπή και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Κάθι Κόντου για τη δωρεά όλων των γλυκισμάτων που θα προσφερθούν στους πιστούς μετά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία.

Η εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100, Πωλέτ Πούλου, ανέφερε ότι κάθε χρόνο στη γιορτή του το έχει ως τάμα να έρχεται για να προσκυνήσει και να τον ευχαριστήσει που πάντα βρίσκεται δίπλα της.

«Τρέφω μεγάλη αγάπη και πίστη για τον άγιο.

Εχω προσευχηθεί πολλές φορές σε δύσκολες για μένα καταστάσεις και πάντα οι προσευχές μου εισακούονται». δήλωσε.

Μετά τον Εσπερινό η Φιλόπτωχος Αδελφότητα προσέφερε γεύμα στους πιστούς στην κοινοτική αίθουσα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS