Πάπας Φραγκίσκος: Συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό για τους γκέι στην Εκκλησία

  • Dogma
πάπας

Συγγνώμη ζητά ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι ομοφοβικές αναφορές για τους ομοφυλόφιλους στην καθολική εκκλησία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται ότι χρησιμοποίησε τον υβριστικό όρο «frociaggine» προκειμένου να εκφράσει τη διαφωνία του με την ένταξη των ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές.

Το Βατικανό αναφέρει ότι ο ποντίφικας δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει ομοφοβική γλώσσα και ζητά συγγνώμη από όποιον προσβλήθηκε από αυτή.

«Ο Πάπας δεν είχε ποτέ πρόθεση να προσβάλει ή να εκφραστεί με ομοφοβικούς όρους και ζητά συγγνώμη από όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τον όρο που αναφέρθηκε από άλλους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματεό Μπρούνι.

Η προσβλητική λέξη φέρεται να ειπώθηκε από τον Πάπα κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών με επισκόπους στη Ρώμη.

Το θέμα συζήτησαν ήταν αν οι γκέι θα πρέπει να γίνονται δεκτοί ή όχι στις σχολές που βγάζουν ιερείς, με τον Ποντίφικα να λέει ότι μολονότι είναι σημαντικό να ανοίγει η Εκκλησία την αγκαλιά της σε όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή.

Μάλιστα ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να είπε ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί γκέι σε ορισμένες ιερατικές σχολές

Η έκφραση πάντως προκάλεσε σάλο αλλά και σοκ καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος είχε μιλήσει στο παρελθόν δημόσια για την ανάγκη σεβασμού προς τους ομοφυλόφιλους.

TOP NEWS