Ο ίδιος αναφέρθηκε στις κινήσεις που έκανε ο Πατριάρχης , για το πως το Φανάρι δίνει τα αυτοκέφαλα και πως έχει δικαιωθεί από την στάση του αυτή ο Βαρθολομαίος που άλλαξε με την προσωπικότητά του τον ρου της ιστορίας του Πατριαρχείου. Ο κκ. Ανδρέας ερωτήθηκε για τις σχέσεις της κρητικής εκκλησίας με το Πατριαρχείο, τη σταθερή προσήλωση και πίστη στο Φανάρι, εξήγησε γιατί παίρνουν τουρκική υπηκοότητα οι μητροπολίτες του νησιού και ερωτήθηκε εάν μπορεί κάποιος «κρητικός μητροπολίτης να εκλεγεί πατριάρχης»
«Θεωρητικά μπορεί, αλλά αυτό είναι συνάρτηση παραγόντων, εξελίξεων και κρατικών διαθέσεων» είπε επισημαίνοντας ότι αυτό πρακτικά είναι δύσκολο και θύμισε πως έγινε ο Δημήτριος Πατριάρχης, πως ο Αθηναγόρας, πως έγινε ο Βαρθολομαίος όταν ο Οζάλ αποφάσισε να μην αναμειχθεί διαγράφοντας ονόματα από τον κατάλογο των εκλογίμων.
Ο ίδιος μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες στην Μητρόπολή του με την πανδημία και με τον μεγάλο σεισμό, τις προσπάθειες που γίνονται να επουλωθούν οι πληγές ενώ όταν ερωτήθηκε για τις σχέσεις στην Εκκλησία Κρήτης και εάν ο ίδιος είναι πικραμένος προσωπικά που δεν εξελέγη έναντι του Ευγενίου, Αρχιεπίσκοπος, απάντησε ότι είναι άριστες οι σχέσεις των ιεραρχών, «Η Εκκλησία Κρήτης μας έδωσε το μείζον» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω καμία πικρία. Δόξα τω Θεώ είμαι μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, βγήκα με κλήρο τότε. Δύο φορές στην προσωπική μου διαδρομή ο Θεός έκανε την επιλογή. Έχουμε πάρει το μείζον. Άλλοι αρχιμανδρίττες με περισσότερα προσόντα από εμάς δεν έγιναν ποτέ επίσκοποι» είπε χαρακτηριστικά.
Στο ηχητικό που ακολουθεί ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.κ. Ανδρέα στον Κώστα Μπογδανίδη: