Dogma

Λαμπρός εορτασμός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε βράβευση των αριστευσάντων μαθητών των σχολείων του Αρκαλοχωρίου του σχολικού έτους 2023-2024.

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι, η πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και Σελευκείας κ. Θεοδώρου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος. Προ της απολύσεως της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας ομίλησε για τη Βιωτή του Αγίου Ανδρέα και ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους Αρχιερείς, τον κλήρο, το λαό και όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε να έχουμε πλούσια την ευλογία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων εκ Ρεθύμνης και του Αγίου Ανδρέα. Εκ μέρους των αρχιερέων ομίλησε ο Σεβ. κ. Κύριλλος ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία, ευχήθηκε ο Άγιος Ανδρέας να περιφρουρεί υπό την σκέπη και την προστασία του τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, αλλά και όλο τον κόσμο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επέδωσε στον Στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, για την στήριξη και συμπαράστασή του, την ύψιστη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, τον Σταυρό των Αποστόλων Παύλου και Τίτου.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε βράβευση των αριστευσάντων μαθητών των σχολείων του Αρκαλοχωρίου του σχολικού έτους 2023-2024.

Μεταξύ άλλων παρευρεθεί ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πανοσ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύντης Πανοσ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ρεθύμνης π. Νικόλαος Νικηφόρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Ρεθύμνης π. Παναγιώτης Παπαδάκης καθώς επίσης ο Στρατηγός κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης και Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Υποδιοικητής της 133 Σ.Μ. Καστελλίου Σμήναρχος κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Εμμανουήλ Σιγανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Καλογεράκης, η Αντιδήμαρχος κ. Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη, ο Άρχων Μαΐστων της ΜτΧΕ κ. Ανδρέας Γιακουμάκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Ακολουθούν τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών:

Δρακουτός Άγγελος (Α’ Γυμνασίου)

Χαραλάμπη Κυριακή (Β’ Γυμνασίου)

Μαρκάκη Παρασκευή (Γ’ Γυμνασίου)

Αλεξάκη Ανθούλα (Α’ Λυκείου)

Φουκαράκη Μαρία Θεοδώρα (Α’ Λυκείου)

Μανουρά Φωτεινή (Β’ Λυκείου)

Παπαδημητρίου Θεοδώρα (Β’ Λυκείου)

Χριστοφάκης Δημήτριος (Β’ Λυκείου)

Ζέφι Γιώργος (Γ’ Λυκείου)

Κενδριστάκη Μαρία (Γ’ Λυκείου)

Δοξαστάκη Χριστίνα Μαρία (Γ’ Λυκείου)