Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας για την υποδοχή της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στην Μεσσήνη

  • Δόγμα

«Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Μεσσήνη υποδέχθηκε για μία ακόμη φορά την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος κατά τον 18ο αιώνα, διασώζοντας την πόλη και την ευρύτερη περιοχή από θανατηφόρο νόσο. Λαμπρά η τελετή υποδοχής με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με το πέρας της υποδοχής της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης στην πόλη της Μεσσήνης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας  Κωνσταντίνος Ψυχάρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Μεσσήνη υποδέχθηκε για μία ακόμη φορά την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος κατά τον 18ο αιώνα, διασώζοντας την πόλη και την ευρύτερη περιοχή από θανατηφόρο νόσο. Λαμπρά η τελετή υποδοχής με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το Ιερό Εικόνισμα εναποτέθηκε στον Μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και θα παραμείνει για οχταήμερο προσκύνημα. Ας έρθουμε ταπεινοί προσκυνητές σε αυτό εναποθέτοντας τα λάθη μας αλλά και τα πάθη μας, προσευχόμενοι στην Υπεραγία Θεοτόκο να μας χαρίζει υγεία, να μας ενδυναμώνει στον προσωπικό  μας αγώνα, αλλά και να μας προστατεύει από όλους εκείνους που προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκπτώσεις στην πίστη, στις αξίες και τα ιδανικά μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους».

TOP NEWS