Ο Βόλος υποδέχθηκε το άφθαρτο χέρι της Μαρίας της Μαγδαληνής

  • Δόγμα

     Το ιερό Λείψανο της Αγίας Μαγδαληνής θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό της Ευαγγελιστρίας, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 25/9 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής του θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

  Με ιερά συγκίνηση η Εκκλησία της Δημητριάδος υποδέχθηκε σήμερα το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και Τίμιο Ξύλο εκ του Σταυρού του Κυρίου, προερχόμενα από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Τα ιερότατα κειμήλια αφίχθησαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας και τα υποδέχθηκε, με τις πρέπουσες τιμές, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου, των Αρχών και του πιστού λαού.

          Γενομένης Δεήσεως, ο Ιερομόναχος Γερβάσιος Σιμωνοπετρίτης μετέφερε τις ευχές και ευχαριστίες του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτου Ελισαίου για την θερμή υποδοχή των ιερών Κειμηλίων, τα οποία φυλάσσονται από αιώνων πολλών στο Μοναστήρι. Ο π. Γερβάσιος τόνισε ότι «η νίκη της αφθαρσίας επί της φθοράς είναι πλέον γεγονός και το μαρτυρεί αναντίρρητα το Άγιο Λείψανο, καθώς όχι μόνο παραμένει άφθαρτο, αλλά και ζεστό. Μας υπενθυμίζει ότι οι άνθρωποι που έδωσαν την ζωή τους για τον Χριστό δεν αγιάζουν μόνο τις ψυχές τους αλλά και τα σώματά τους και μετέχουν αυτής της αγιότητας και εμείς όλοι, διά μέσου της τιμής και της προσκύνησής τους, λαμβάνουμε την Χάρη και την ευλογία που απορρέει από αυτά». Τέλος, ο π. Γερβάσιος μετέφερε στον Σεβασμιώτατο τον σεβασμό και την τιμή του Ηγουμένου και όλης της Σιμωνοπετρίτικης Αδελφότητος.

          Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ηγούμενο Ελισαίο για το μεγάλο δώρο που επεφύλαξε στην Μητρόπολή μας και στην προσφυγική Νέα Ιωνία. «Η παρουσία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, της Πριγκίπισσας του Αγίου Όρους, είναι στήριξη μεγάλη για όλους μας σε μια εποχή όπου ζούμε πτωτικές καταστάσεις, οι άνθρωποι αποκαρδιώνονται και κουράζονται από την φθορά του πολιτισμού μας. Γι’ αυτό, τέτοια γεγονότα είναι αγιασμός, αναψυχή, αναπνοή ζωής, παρουσία αγιότητας, ενδυνάμωση στο έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε».

          Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε, επίσης, ότι η πληθωρική παρουσία του λαού μας είναι μία απόδειξη ότι «στην πατρίδα μας υπάρχει μία ενοποιός δύναμη, που λέγεται ορθόδοξη πίστη. Οι δυσκολίες είναι πολλές, το μέλλον, για πολλούς, αβέβαιο, αλλά όσο κρατάμε αυτή την ενότητα και όσο τιμούμε τα σεβάσματα της πίστης μας, υπάρχει ελπίδα για τον τόπο μας. Έτσι πρέπει να πορευτούμε για να παραδώσουμε στις μέλλουσες γενιές μια ζωντανή πατρίδα, στην οποία το Άγιον Όρος συντελεί τα μέγιστα».

          Το ιερό Λείψανο της Αγίας Μαγδαληνής θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό της Ευαγγελιστρίας, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 25/9 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής του θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

TOP NEWS