Πανηγυρικός Εσπερινός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος, ομίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Τίμιων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων των εκ Ρεθύμνης κομιζομένων, υπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο. Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, συμπροσευχομένων των Σεβ. Αρχιερέων, Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος, ομίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα. Στην συνέχεια, έλαβε το λόγο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαριστώντας τους παρισταμένους Αρχιερείς, κληρικούς, λαϊκούς και τις αρχές του τόπου για την παρουσία των. Ακολούθησε η λιτάνευση των Τίμιων Καρών και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αρκαλοχωρίου.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν: ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πανοσ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Λάμπης, Πανοσ. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Επανωσήφη Πανοσ. Αρχιμ. Διονύσιος Κασιμάτης, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγκαράθου Πανοσ. Αρχιμ. Διονύσιος Χαριτάκης, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βόσακου Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Παναγιωτάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Αρχιεπισκοπής Πανοσ. Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ρεθύμνης π. Νικόλαος Νικηφόρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Αρχιεπισκοπής π. Γεώργιος Χανιωτάκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Ρεθύμνης π. Παναγιώτης Παπαδάκης. Παρέστησαν επίσης: ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Διοικητής Σ.Ε.Α.Π Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Διοικητής 133 Σ.Μ. Καστελλίου Σμήναρχος Βασίλειος Κρουστάλλης, ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, ο πρ. Βουλευτής και Νομάρχης κ. Δημήτριος Σαρρής, οι Αντιδήμαρχοι κα. Όλγα Δραμουντάνη και κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, οι Καθηγητές τις Πατριαρχικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης, κα. Ροδούλα Ανδρουλιδάκη και κ. Μανώλης Δουνδουλάκης καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

TOP NEWS