ΠΥΛΩΡΟΣ: Φωτογράφε…τράβα μια φωτογραφία!

  • Δόγμα

Ο δε συμβολισμός…! Χαμένο παιχνίδι. Τι να πούμε να σωθεί; Πόλεμοι γύρω μας και εμείς τόοοοοοοοες φωτο σε κάθε Δελτίο Τύπου! Βαθιά νυχτωμένοι! Πιο βαθιά, καίγεσαι…!

Το θυμόσαστε το λαϊκό άσμα; Δεν είναι βέβαια, της εποχής, αλλά είναι για τους παλαιότερους! Ο γνωστός λαοφιλής τροβαδούρος «ἐκαιγε» καρδιές, ο κόσμος παραληρούσε και να φωτογραφίες από εδώ, να τα φλάς από εκεί, να τα φιλμ πιο κάτω…! Πυρετός ! Μόνο που, αναβιώνει το άσμα και επί των ημερών μας, όμως, σε άλλο χώρο, υπό άλλους «πρωταγωνιστές» και θιασώτες!

Όχι, δεν είναι τραγουδοποιοί! Είναι αρχιερείς και δη νεότεροι, δηλαδή «φρέσκοι», σχεδόν. Βλέπεις Δελτία Τύπου – αυτοί οι έρημοι οι κληρικοί που έχουν υπό την ευθύνη τους τις δημόσιες σχέσεις, έχουν χάσει τον ύπνο τους – και πέραν των χαμερπών φιλοφρονήσεων προς την πολιτική εξουσία, μιας και αναφέρεται ονομαστικώς μέχρι και ο τελευταίος κλητήρας του παραπέρα χωριού (!) πληθώρα φωτογραφιών, 100, 200, 300 «στολίζουν» την αρχιερατική και ποιμαντική διακονία του οικείου κατά τόπους αρχιερέα! Ο Χριστός και η Παναγία! Μόνο στη θάλασσα δε βγάλατε φωτο, αυτό μάς λείπει να συμπληρώσουμε!

Ανόητες συνήθειες, εξωεκκλησιαστικές, εξωπραγματικές, εξωγήινες. Έχουν βάση αυτά, έστω την ελάχιστη, με σοβαρότητα ορθοδόξου φρονήματος και εκκλησιαστικής παιδείας και αγωγής; Καμία απολύτως: Πλην, όμως, λειτουργούν για να αποθεώνουν τη φίλαυτη ανθρωπαρέσκεια του Επισκόπου, που ηγείται και κυριαρχεί εν τέλει επί των φωτοστιγμών, όπως τις αποκαλούν! Μπούρδες! Γελοιότητες και πάλι γελοιότητες!

Ο δε συμβολισμός…! Χαμένο παιχνίδι. Τι να πούμε να σωθεί; Πόλεμοι γύρω μας και εμείς τόοοοοοοοες φωτο σε κάθε Δελτίο Τύπου! Βαθιά νυχτωμένοι! Πιο βαθιά, καίγεσαι…!

Κάποτε, κατά τον Αίσωπο, η αλεπού συμβουλεύθηκε τον πετεινό: πώς θα φαίνομαι ωραιότερη ώστε όλοι να μιλούν για εμένα; «Να πας στη λίμνη, να κοιτάς τα νερά της λίμνης όταν είναι ήσυχα και θα βλέπεις το πρόσωπό σου», είπε ο πετεινός. Πέρασε ο καιρός και η αλεπού πέθανε αποστεωμένη εκεί, κοιτώντας και χαζεύοντας τον εαυτό της στα «καθαρά» νερά της λίμνης.

Άντε πάλι! Καταπιάστηκα με απόνερα και λασπόνερα και ιδού τα αποτελέσματα!

Λοιπόν! Στους παλαιότερους! Θα συμφωνήσετε μαζί μου: ήταν δυνατό το πάλαι ποτέ λαϊκό άσμα «φωτογράφε, τράβα μια φωτογραφία…». Μόνο που ζήσαμε να το δούμε σε remix και νεότερη «εκκλησιαστική» διασκευή Ας είναι!

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

TOP NEWS