Σπίτια Γαλήνης στο Μεσολόγγι

  • Δόγμα

Στην εφημ. ¨Κιβωτός της Ορθοδοξίας¨

Στα πλαίσια της φιλανθρωπικής δραστηριότητας του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», που τελεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, δημιουργήθηκαν και λειτουργούν από τον Φεβρουάριο του έτους 2012 τα Συσσίτια της Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Αυτά αποτελούν όραμα και καρπό της αγωνίας του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλ/νίας κυρού ΚΟΣΜΑ προκειμένου να βρίσκει εφαρμογή ο λόγος του Κυρίου επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν… εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων εμοί εποιήσατε (Ματθ. Κε΄, 35, 40).

Έκτοτε μέσα σε μια όμορφη οικογενειακή συντροφιά εθελοντισμού καθημερινά ετοιμάζεται ζεστό, πλούσιο και ποιοτικό φαγητό 60 μερίδων, προκειμένου περίπου 30 οικογένειες να βρίσκουν μια παρηγοριά στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Και δεν είναι μόνο το γεγονός, ότι σιτίζονται κάποιοι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας, αλλά δίνεται και η ευκαιρία σε πολλούς καλοπροαίρετους συμπολίτες μας να δείξουν το φιλάνθρωπο πρόσωπό τους προσφέροντας δωρεάν ό,τι χρειάζεται για την πραγματοποίηση αυτής της αγαπητικής διακονίας, καθ’ όσον οι ανάγκες ολοένα και μεγαλώνουν.

Ο ερχομός του νέου Μητροπολίτου Αιτωλ/νίας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ σηματοδότησε και την εκ βάθρων ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος που φιλοξενεί τα Συσσίτια ως μια απόδειξη γνήσιου ενδιαφέροντος για την αναβαθμισμένη και ολοκληρωμένη λειτουργία τους.

TOP NEWS