Dogma

Το Λουτράκι τίμησε την Παναγία την Γοργοϋπήκοο

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ̉ αρτοκλασίας και την επομένη, 1η Οκτωβρίου 2024, κύρια ημέρα της εορτής ο Πανηγυρικός Όρθρος, ο Αγιασμός της νουμηνίας και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο

Με την σεμνότητα που απαιτούν οι διαμορφωθείσες περιστάσεις στην Ι. Μητρόπολή μας (ασθένεια και απουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, πυρκαϊά με δύο (2) νεκρούς και «βιβλική» καταστροφή) εόρτασε η ανδρώα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου την Παναγία την Γοργοϋπήκοο, θαυματουργό αντίγραφο της Ι. Εικόνος της Οποίας ενυπάρχει σ̉ αυτήν.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ̉ αρτοκλασίας και την επομένη, 1η Οκτωβρίου 2024, κύρια ημέρα της εορτής ο Πανηγυρικός Όρθρος, ο Αγιασμός της νουμηνίας και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας. Μετά του Θεοφιλεστάτου αγίου Ηγουμένου συλλειτούργησαν ο Εφημέριος της εβδομάδος της Ι. Μονής εκ της αδελφότητος Ιερομόναχος π. Λογγίνος και οι Διάκονοι π. Χρήστος Χίλιας και π. Άγγελος Σαλάτας. Πριν το «Δι̉ ευχών» της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος και Ηγούμενος της Ι. Μονής ευχήθηκε στους πατέρες της Ι. Μονής και στους ευλαβείς προσκυνητές η Υπεραγία Θεοτόκος να σκεπάζει με την Θεομητορική Της χάρη όλους τους ευσεβείς και Ορθοδόξους Χριστιανούς και «γοργώς» να ενωτισθεί τις προσευχές τους για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου στην Ι. Μητρόπολή μας ως και για την κατάσβεση της καταστρεπτικής πυρκαϊάς που συνεχίζει να κατακαίει την όμορφη Κορινθία μας, αξιώνει δε όλους μας να εορτάζουμε εις χρόνους πολλούς και αγαθούς την σεπτή Της εορτή με υγεία και ειρήνη, μεσιτεύοντας στον Σωτήρα Υιό Της και Θεό μας υπέρ της ψυχικής σωτηρίας μας.