Dogma

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Βησσαρίωνος στην Πύλη Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

Ευχήθηκε δε στον Καθηγούμενο καλή διακονία και δύναμη παρά Θεού για να καθοδηγεί την πνευματική μάνδρα της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, προϋπάντησε πανδήμως έμπροσθεν του Δημαρχείου Πύλης την Ιερά και Χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου την οποία κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Δουσικιώτης.

Με την άφιξη εντός του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία και ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Δουσίκου π. Βησσαρίωνα, ο οποίος μετά προθυμίας πολλής, έχει αναλάβει καθ’ έκαστον έτος το έργο της μεταφοράς της Αγίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, από την Ιερά Μονή, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός, στον Ιερό Ναό της Πύλης, προς αγιασμό και ευλογία του πιστού Λαού. Ευχήθηκε δε στον Καθηγούμενο καλή διακονία και δύναμη παρά Θεού για να καθοδηγεί την πνευματική μάνδρα της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ