Ο Φθιώτιδος Συμεών για την κατάσταση στη Μαλεσίνα – Βίντεο

  • Dogma
φθιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος Συμεών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για την κατάσταση στην Μαλεσίνα

Η Μαλεσίνα της Φθιώτιδας μετράει τις πληγές της έπειτα από την έκρηξη κρουσμάτων κορωναϊού και τον θάνατο 13 συνανθρώπων μας.
Η Μαλεσίνα μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2021 μπήκε σε αυστηρό lockdown έπειτα από υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή με δεκάδες άτομα να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής και άλλοι να βρίσκονται σε κατοίκων νοσηλεία, ενώ 13 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από τα συμπτώματα της covid -19.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λοκρών, Αθανάσιο Ζακεντέ, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή της Claudia Eggers, oι αιτίες είναι η κόπωση που οδήγησε στην χαλάρωση των μέτρων, οι αρνητές της νόσου και η καθυστέρηση των εμβολιασμών.

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:

«Αυτή την στιγμή στη Μαλεσίνα έχουμε φτάσει τις 13 απώλειες ανθρώπων οι οποίες προέρχονται από μια έξαρση η οποία ξεκίνησε μετά τις 22 Φεβρουαρίου.
Οι αιτίες είναι αφενός η κόπωση που οδήγησε στην χαλάρωση των μέτρων, αφετέρου οι αρνητές της νόσου και η καθυστέρηση των εμβολιασμών.
Τότε ο δήμος έφτασε στο μέγιστο αριθμό των 240 μολύνσεων και οι περισσότερες στην Μαλεσίνα. Υπήρξαν φήμες ότι τα καφενεία ήταν ανοιχτά».
Ο δήμαρχος Λοκρών υπογραμμίζει ότι υπάρχουν οικογένειες που έχασαν περισσότερα από ένα άτομο.

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμούμε την ενδοοικογενειακή μετάδοση. Στη Μαλεσίνα ολόκληρες οικογένειες μολύνθηκαν και ασθένησαν. Πιθανότατα πρόκειται για την βρετανική μετάλλαξη και σε αυτό να οφείλεται η ραγδαία εξάπλωση και οι θάνατοι. Αυτή την στιγμή 56 άτομα νοσηλεύονται και 51 αναρρώνουν στο σπίτι.
Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους οι οποίοι νοσηλεύονται και μεταξύ αυτών και άτομα 26 ετών».

Για συναθροίσεις στα καφενεία λόγω χαλάρωσης των μέτρων αλλά και η παρουσία 200 ατόμων σε γάμο πυροδότησαν την έκρηξη κρουσμάτων υποστηρίζει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών.

«Υπήρξαν απροσεξίες, μια χαλάρωση και οι μεταλλάξεις. Υπήρξαν αναφορές ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα. Μαζεύτηκαν οι άνθρωποι σε καφενεία για να παρακολουθήσουν αγώνες διότι δεν έχουν όλοι συνδρομητική τηλεόραση. Έγινε και ένας γάμος στο οποίο υπήρξε συνωστισμός έξω από την εκκλησία στον αύλιο χώρο.
Έτσι ξέφυγε η κατάσταση και μετράμε πληγές».

Υπήρξε χαλάρωση και εφησυχασμός προσθέτει ο σεβασμιότατος τονίζοντας ότι τα μέτρα δεν είναι σκληρά όπως το να φορούμε μια μάσκα.
«Υπάρχει μια κορωνοφοβία απεριόριστη. Άτομα το οποία έχουν συμπτώματα δεν πάνε να κάνουν τεστ, δεν δηλώνουν ότι είναι φορείς για να μην υποστούν κοινωνική απομόνωση. Οι κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται με αλληλοκατηγορίες».

Οι ναοί θα πρέπει να είναι ανοιχτοί υποστηρίζει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φθιώτιδος.
«Το θέμα του εορτασμού του Πάσχα και γενικώς της διαχείρισης αυτής της κρίσης,  είναι ένα θέμα που θέλει πολύ εξέταση.

Αποδείχθηκε ότι η χειρότερη διασπορά είναι η ενδοοικογενειακή διασπορά, έστω και αν δεν θέλουν να το ομολογήσουν κάποιοι οι οποίοι την επέβαλαν και κατά καιρούς αλλάζουν απόψεις και γνώμες.
Αν πιστεύετε ότι τα κορωνοπάρτι στην Θεσσαλονίκη γίνονται με μάσκες και με μέτρα, τότε κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.
Δεν είναι σωστό να τιμωρείται όλος ο λαός για κάποιους που δεν τηρούν τα μέτρα».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο σεβασμιότατος τονίζει ότι οι  μισοί υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί και αναρωτιέται πως θα πείσουν τον λαό να εμβολιαστεί.
«Αυτές οι εικόνες και συμπεριφορές δημοσίων προσώπων δεν βοηθούν τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα. Ο κόσμος δεν βλέπει τηλεόραση; Πώς ο άλλος δεν θα βγει στην πλατεία να δει την νύφη όταν σε άλλες πλατείες συγκεντρώνεται για να διαδηλώσει;»

TOP NEWS